Als je een streamer bent op een streaming platform als Twitch of YouTube, zijn er een aantal must have producten die ervoor zorgen dat de kwaliteit van jouw stream goed genoeg is om boven de menigte uit te springen. Dit keer ga ik het hieronder hebben over de beste streaming microfoon die je kunt kiezen voor het streamen op een streaming platform. Uiteraard kun je de microfoon natuurlijk ook gebruiken om te praten in Discord of via andere communicatie software.

 

Keuze van Streaming Microfoon maken

De keuze van een microfoon lijkt moeilijk, omdat de meeste mensen niet weten wat voor microfoon ze moeten kiezen. Er bestaan bijvoorbeeld dynamic mics en condensator mics, en er zijn microfoons met een XLR kabel of een USB kabel. Welke micofoon moet ik dan kiezen?

Wil je het langste vooruit kunnen met je micofoon, dan kan ik aanraden om een XLR micofoon te kopen. Echter moet je dan wel een audio interface of een mixer hebben om de kabel om te zetten in usb of mini jack. Voor de beginner is een USB microfoon ook een optie. Hieronder staan voor zowel XLR als USB een microfoon waar je gegarandeerd plezier van zult hebben.

De Blue Snowball is één van de betere USB microfoons als het op streaming en communicatie aankomt. Mocht je net beginnen met streamen, dan is deze microfoon zeker aan te raden. Klik hier om de productpagina te bezoeken.

Blue Snowball kopen

Wil je wat geavanceerder te werk gaan en wil je tussendoor stuk voor stuk je apparatuur kunnen upgraden? Dan is een Rode PodMic misschien wel iets voor jou. Deze microfoon kost zo rond de 100 euro en laat je versteld staan van zijn kwaliteit. Die prijs klinkt misschien veel, maar voor een microfoon valt dit eigenlijk nog alles mee.

Rode PodMic Kopen

Naast deze twee microfoons zijn er natuurlijk nog een hoop andere microfoons met kwaliteit, maar dit is qua prijs kwaliteit verhouding het beste. Mocht je vragen hebben over deze microfoons, dan hoor ik het graag hieronder in de reacties. Vergeet ook niet dit artikel te delen met mensen die jij kent en een microfoon nodig hebben! Laatst heb ik trouwens ook een blog geschreven over de copyright situatie op Twitch

One Comment

  • Stephan schreef:

    Genoten van dit blog artikel, of ontbreekt er iets? We horen het graag! Vermeld het in de comments en we zullen kijken of het meerwaarde heeft om het toe te voegen!

Leave a Reply